Tervetuloa aloittamaan hauska harrastus!

Purjehdus sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Purjehdus on harrastuksena monimuotoinen, voit valita itsellesi sopivan tavan ja veneen. Lapset voivat aloittaa 6-7 -vuotiaina seurojen jollaleireillä. Tästä voi sitten jatkaa joko kilpailemiseen tai sitten matkapurjehdukseen aikuisiällä. Aikusena aloittavat voivat valita kaikkea leppoisien retkipurjehdusten, päiväpurjehdusten ja matkakilpailemisen välillä tai näiden yhdistelmiä..

Kurssin rakenne

Purjehtijakurssin minimipituus on neljä päivää.

Voit suorittaa kurssin useissa eri muodoissa. Teoriapäivän lisäksi voit valita joko kolmen päivän (tai kahden illan ja kahden päivän) mittaisen käytännön päiväkurssin tai kolmen päivän mittaisen retkikurssin.

Voit suorittaa koko kurssin myös vähintäin neljän päivän mittaisena retkikurssina joko kotivesillä tai kauempanakin, vaikka Välimerellä. Tosin näissäkin tapauksissa teoriapäivän suoritus on suositeltavaa.

Tässä kurssirakenteet taulukkona

KurssirakenteetPu80

 Kurssikuvaus                  Oppimateriaali 

Touko-kesäkuun kurssit 2021

Valitse sopiva teoria ennen kolmen päivän käytännön jaksoa. Otathan huomioon, että koronatilanteen vuoksi ohjelma saattaa muuttua.

TEORIA, 1 päivä tai 2 iltaa

Koronan vuoksi toteutamme teoriat pienryhmissä (4-6 henkeä) ja olemme myös tehneet muutoksia teoriajakson sisältöön ja toteutukseen. Teorian sisältö on aikaisempaa käytäntöpainotteisempi eli tutustumme huolella veneiden rakenteisiin, maston tukirakenteisiin sekä purjeiden käsittelyyn liittyviin köysiin. Harjoittelemme myös solmuja ja muuta köysien käsittelyä. Myös sekä veneen että henkilökohtaiset turvavälineet tulevat tutuiksi.

Varsinaisen teorian osalta keskitymme olennaisiin asioihin eli säähän sekä purjeiden säätöön. Annamme myös ennakkotehtäviä.

Paikka Lauttasaaressa tai Koivusaaressa. Päivä klo 9-17 ja ilta klo 17.30-21.30 

PvmPäivätHintaPaikkaKoodi
5. ja 6.5. Ke ja to illat 75  Koivusaari TA2111
18. ja 19.5. Ti ja ke illat 75  Koivusaari TA2112
31.5. ja 1.6. Ma ja ti illat 75  Koivusaari  TA2113
 

KÄYTÄNTÖ, päiväkurssit sekä yhdistetyt päivä/retkikurssit (*)

Ilta klo 17.30-21.30 ja päivä klo 9-17. Kotisatamamme on Koivusaaressa Lauttasaaren länsipuolella. Tutustu karttaan etusivumme alareunassa.

PvmPäivätHintaKoodi 
 20.-23.5. To ja pe illat sekä la ja su päivät 420 KA2111A  
 27.-30.5.  To ja pe illat sekä la ja su päivät 420 KA2112A  
 3.-6.6. To ilta sekä  pe ilta-su klo 17 450  KA2113  *
10.-13.6. To ja pe illat sekä la ja su päivät 420 KA2114A  
17.-20.6. To ilta sekä pe ilta-su klo 17 450 KA2115 *

Purjehtijakurssit kokonaan tai osittain retkipurjehduksen muodossa

Teoriaa opiskellaan erillisillä teoriakursseilla tai itseopiskeluna etukäteen tai sitten purjehduksen lomassa ja satamissa. Joka tapauksessa käytännön kurssista saa eniten hyötyä, jos on valmistautunut etukäteen. Aloitamme ensimmäisenä päivänä klo 9 ja lopetamme viimeisenä päivänä klo 16, jollei kurssikohtaisesti ole toisin ilmoitettu tai sovittu.

 Retkikurssit Suomessa ja Itämerellä                Retkikurssit Välimerellä

Mitä seuraavaksi?

Luonnollinen polku kulkee iltapurjehdusten ja teemaharjoitusten kautta saaristopäällikkökurssille. Voit toki harjoitella omallakin veneelläsi.

 Iltapurjehdukset                            Saaristopäällikkökurssi